Orzeszki z kremem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

3 szklanki

0.5 szklanki

0.3 łyżeczki

0.25 łyżeczki

krem:

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników wyrabiamy ciasto, formujemy małe kuleczki, układamy w foremkach i pieczemy "skorupki".

Krok 2

Puszkę z mlekiem gotujemy w wodzie 2 godziny, chłodzimy, nie otwierając puszki.

Krok 3

Wystudzone mleko lub gotowy karmel ucieramy z Kasią.

Krok 4

Masą napełniamy skorupki i sklejamy.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej