
Składniki
0.5 szklanki
1 szklanka
0.25 szklanki
0.5 szklanki
5 szklanek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier puder rozpuść w 0.5 szklanki wody.
Krok 2
Gotuj na małym ogniu do momentu, gdy cukier całkowicie się rozpuści. Zdejmij z ognia, ostudź i odstaw do lodówki.
Krok 3
Gdy syrop będzie już zimny wymieszaj go z sokiem z limonki, wodą mineralną i pokrojoną grubo miętą.
Krok 4
Rozlej do wysokich szklanek i udekoruj plasterkami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej