
Składniki
0.5 szklanki
1 szklanka
0.25 szklanki
0.5 szklanki
5 szklanek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier puder rozpuść w 0.5 szklanki wody.
Krok 2
Gotuj na małym ogniu do momentu, gdy cukier całkowicie się rozpuści. Zdejmij z ognia, ostudź i odstaw do lodówki.
Krok 3
Gdy syrop będzie już zimny wymieszaj go z sokiem z limonki, wodą mineralną i pokrojoną grubo miętą.
Krok 4
Rozlej do wysokich szklanek i udekoruj plasterkami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej