Orzeźwiająca limonka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiająca limonka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

0.25 szklanki

0.5 szklanki

5 szklanek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier puder rozpuść w 0.5 szklanki wody.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu do momentu, gdy cukier całkowicie się rozpuści. Zdejmij z ognia, ostudź i odstaw do lodówki.

Krok 3

Gdy syrop będzie już zimny wymieszaj go z sokiem z limonki, wodą mineralną i pokrojoną grubo miętą.

Krok 4

Rozlej do wysokich szklanek i udekoruj plasterkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiająca limonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiająca limonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiająca limonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiająca limonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiająca limonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiająca limonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiająca limonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiająca limonka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej