Owocowo- pikantna sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowo- pikantna sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

null

null

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

7 łyżek

1 sztuka

10 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chilli posiekaj. Z melona wydrąż pestkę.

Krok 2

Sok z cytryny połącz z szczyptą soli i pieprzu, oliwą , posiekaną chili i kolendrą.

Krok 3

Awokado pokrój w kostkę i wymieszaj z melonem.

Krok 4

Cebulę pokrój w półplasterki, a szynkę w paski i dodaj do owoców.

Krok 5

Polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowo- pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowo- pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowo- pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowo- pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowo- pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowo- pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowo- pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowo- pikantna sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej