
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
null
null
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
7 łyżek
1 sztuka
10 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chilli posiekaj. Z melona wydrąż pestkę.
Krok 2
Sok z cytryny połącz z szczyptą soli i pieprzu, oliwą , posiekaną chili i kolendrą.
Krok 3
Awokado pokrój w kostkę i wymieszaj z melonem.
Krok 4
Cebulę pokrój w półplasterki, a szynkę w paski i dodaj do owoców.
Krok 5
Polej sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej