Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką
łatwe
90 osób zapisało

Składniki
180 gramów
4 łyżki
4 sztuki
1.5 sztuki
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Owoce umyj, osusz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Krok 2
Jogurt wlej do miseczki, dodaj pokrojoną gruszkę, mandarynkę, płatki owsiane, po czym wszystko lekko wymieszaj.

Krok 3
Sporządzony jogurt posyp z wierzchu płatkami migdałów.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, tiaminy, ryboflawiny, witaminy B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką
Odpowiednie śniadanie to takie, które doda Ci sił na początek dnia, a jednocześnie nie obciąży żołądka. Znakomitym rozwiązaniem jest owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką oraz mandarynką. Zafunduj sobie i swojej rodzinie zdrowy oraz pyszny start od samego rana.
Dla kogo?
Ta owsianka z jogurtem naturalnym to idealne śniadanie dla wielbicieli posiłków z dodatkiem owoców, którzy dbają o zbilansowaną dietę i prawidłowe stężenie cholesterolu.
Na zdrowie!
Owies stanowi jeden z najzdrowszych gatunków zbóż. Charakteryzuje się on wyższą wartością odżywczą i energetyczną w porównaniu z innymi ziarnami. Wyroby owsiane, w tym także płatki, to źródło cennego błonnika, którego składnikiem są beta-glukany, czyli substancje pomagające kontrolować prawidłowe stężenie cholesterolu.. Tak skomponowany posiłek dostarczy Ci energii (340 kcal, czyli 22,8% RWS) na dobry początek dnia.
Czy wiesz, że?
Migdały błędnie określa się orzechami. Produkt stanowi bowiem nasiona drzewa migdałowca zwyczajnego. Dzielimy je na migdały słodkie oraz migdały gorzkie. Te pierwsze są bardziej popularne i nadają się do jedzenia solo, ale też są wykorzystywane do rozmaitych przetworów. Gorzka odmiana jest stosowana przede wszystkim do produkcji oleju migdałowego.