Pałki z piekarnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki z piekarnika

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z marynatą, olejem i tymiankiem i tak przygotowaną pastą dokładnie smarujemy pałki z kurczaka. Odstawiamy na godzinę, a po upływie tego czasu mięso układamy na kratce w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni i pieczemy około 50 minut (na samym dnie piekarnika ustawiamy brytfanne, do której wlewaumy szklankę wody).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz pieczony w dyni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej