Pałki z piekarnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki z piekarnika

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z marynatą, olejem i tymiankiem i tak przygotowaną pastą dokładnie smarujemy pałki z kurczaka. Odstawiamy na godzinę, a po upływie tego czasu mięso układamy na kratce w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni i pieczemy około 50 minut (na samym dnie piekarnika ustawiamy brytfanne, do której wlewaumy szklankę wody).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej