Pałki z piekarnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki z piekarnika

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z marynatą, olejem i tymiankiem i tak przygotowaną pastą dokładnie smarujemy pałki z kurczaka. Odstawiamy na godzinę, a po upływie tego czasu mięso układamy na kratce w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni i pieczemy około 50 minut (na samym dnie piekarnika ustawiamy brytfanne, do której wlewaumy szklankę wody).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej