Pałki z piekarnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki z piekarnika

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z marynatą, olejem i tymiankiem i tak przygotowaną pastą dokładnie smarujemy pałki z kurczaka. Odstawiamy na godzinę, a po upływie tego czasu mięso układamy na kratce w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni i pieczemy około 50 minut (na samym dnie piekarnika ustawiamy brytfanne, do której wlewaumy szklankę wody).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej