
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 szczypty
500 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
PRZEPIS: na oliwie extra vergine smażyć cebulę i marchewkę drobne posiekane, dodać cukinię, kiedy warzywa robią się szkliste dodać pomidory bez skórki, posolić, dodać pieprzu i gotować ok 10-15 minut. Gotować makaron jak wyżej, mieszać z sosem i poda do stołu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej