Pieczeń wołowa z winogronami w czerwonymi winie
średnie
5 osób zapisało

Składniki
1 pęczek
1 szklanka
1 kilogram
150 gramów
2 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i ścięgien, po czym uformuj przy pomocy sznurka.
Krok 2
Zalej winem, dodaj gałązkę tymianku. Trzymaj w zlewie 2 dni, często obracając.
Krok 3
Stop słoninę i obsmaż na niej pieczeń.
Krok 4
Podlewaj winem i duś z dodatkiem tymianku. Uzupełniaj sos wodą.
Krok 5
Winogrona przekrój na połówki i obsmaż na maśle*. Połącz z sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























