Pieczeń wołowa z winogronami w czerwonymi winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń wołowa z winogronami w czerwonymi winie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 szklanka

1 kilogram

150 gramów

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i ścięgien, po czym uformuj przy pomocy sznurka.

Krok 2

Zalej winem, dodaj gałązkę tymianku. Trzymaj w zlewie 2 dni, często obracając.

Krok 3

Stop słoninę i obsmaż na niej pieczeń.

Krok 4

Podlewaj winem i duś z dodatkiem tymianku. Uzupełniaj sos wodą.

Krok 5

Winogrona przekrój na połówki i obsmaż na maśle*. Połącz z sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń wołowa z winogronami w czerwonymi winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń wołowa z winogronami w czerwonymi winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń wołowa z winogronami w czerwonymi winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń wołowa z winogronami w czerwonymi winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń wołowa z winogronami w czerwonymi winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń wołowa z winogronami w czerwonymi winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń wołowa z winogronami w czerwonymi winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń wołowa z winogronami w czerwonymi winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej