Pieczeń wołowa z winogronami w czerwonymi winie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 szklanka

1 kilogram

150 gramów

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i ścięgien, po czym uformuj przy pomocy sznurka.

Krok 2

Zalej winem, dodaj gałązkę tymianku. Trzymaj w zlewie 2 dni, często obracając.

Krok 3

Stop słoninę i obsmaż na niej pieczeń.

Krok 4

Podlewaj winem i duś z dodatkiem tymianku. Uzupełniaj sos wodą.

Krok 5

Winogrona przekrój na połówki i obsmaż na maśle*. Połącz z sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej