Pikantne paluszki z baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne paluszki z baraniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

10 plastrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz. Czosnek obierz. Oba składniki zmiel dwukrotnie w maszynce. Dodaj przyprawy oraz wodę i wymieszaj.

Krok 2

Z masy uformuj 10 paluszków.

Krok 3

Panieruj je w tartej bułce i gotowe ułóż na plasterku boczku. Połóż na wysmarowanej tłuszczem blasze.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 35 minut.

Krok 5

Jabłka obierz, przekrój, usuń gniazda nasienne i po 20 minutach ułóż je na blasze między paluszkami. Posyp obficie majerankiem. Danie jest gotowe, gdy mięso i jabłka równomiernie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Placki z łososiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej