Pikantne paluszki z baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne paluszki z baraniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

10 plastrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz. Czosnek obierz. Oba składniki zmiel dwukrotnie w maszynce. Dodaj przyprawy oraz wodę i wymieszaj.

Krok 2

Z masy uformuj 10 paluszków.

Krok 3

Panieruj je w tartej bułce i gotowe ułóż na plasterku boczku. Połóż na wysmarowanej tłuszczem blasze.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 35 minut.

Krok 5

Jabłka obierz, przekrój, usuń gniazda nasienne i po 20 minutach ułóż je na blasze między paluszkami. Posyp obficie majerankiem. Danie jest gotowe, gdy mięso i jabłka równomiernie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej