Pikantne paluszki z baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne paluszki z baraniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

10 plastrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz. Czosnek obierz. Oba składniki zmiel dwukrotnie w maszynce. Dodaj przyprawy oraz wodę i wymieszaj.

Krok 2

Z masy uformuj 10 paluszków.

Krok 3

Panieruj je w tartej bułce i gotowe ułóż na plasterku boczku. Połóż na wysmarowanej tłuszczem blasze.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 35 minut.

Krok 5

Jabłka obierz, przekrój, usuń gniazda nasienne i po 20 minutach ułóż je na blasze między paluszkami. Posyp obficie majerankiem. Danie jest gotowe, gdy mięso i jabłka równomiernie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne paluszki z baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej