
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 kilogramy
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie przyprawy łączymy w miseczce.
Krok 2
Kurczaka nacieramy olejem i posypujemy przyprawami. Wkładamy do naczynia żaroodpornego a dookoła układamy posiekaną cebulę.
Krok 3
Pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej