Pieczona papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona papryka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

8 łyżek

4 sztuki

8 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój na połowy, ogonek zostaw. Usuń gniazda nasienne. Papryki ułóż na blasze.

Krok 2

Pomidory pokrój w ćwiartki i włóż po dwie do każdej połówki papryki.

Krok 3

Ząbki czosnku pokrój na plasterki, które ułóż na pomidorach i papryce.

Krok 4

Filety z sardeli potnij na kawałki i ułóż na wierzchu.

Krok 5

Każdą połówkę papryki polej łyżką oliwy z oliwek i dopraw pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej