Pieczona papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona papryka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

8 łyżek

4 sztuki

8 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój na połowy, ogonek zostaw. Usuń gniazda nasienne. Papryki ułóż na blasze.

Krok 2

Pomidory pokrój w ćwiartki i włóż po dwie do każdej połówki papryki.

Krok 3

Ząbki czosnku pokrój na plasterki, które ułóż na pomidorach i papryce.

Krok 4

Filety z sardeli potnij na kawałki i ułóż na wierzchu.

Krok 5

Każdą połówkę papryki polej łyżką oliwy z oliwek i dopraw pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej