Pieczona papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona papryka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

8 łyżek

4 sztuki

8 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój na połowy, ogonek zostaw. Usuń gniazda nasienne. Papryki ułóż na blasze.

Krok 2

Pomidory pokrój w ćwiartki i włóż po dwie do każdej połówki papryki.

Krok 3

Ząbki czosnku pokrój na plasterki, które ułóż na pomidorach i papryce.

Krok 4

Filety z sardeli potnij na kawałki i ułóż na wierzchu.

Krok 5

Każdą połówkę papryki polej łyżką oliwy z oliwek i dopraw pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej