Piernikowa pisanka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

91

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

200 gramów

0.5 szklanki

2 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, cukier, miód i przyprawę do piernika wymieszać i zagotować.

Krok 2

Kiedy się już zagotuje, należy wrzucić pół kostki margaryny Kasi.

Krok 3

Następnie ostudzić, powstanie gęsta masa.

Krok 4

Jajka, mąkę, sodę oraz cynamon należy zmiksować, dodać do powstałej gęstej, ostudzonej masy i wymieszać.

Krok 5

Powstałą masę dać do foremki (w moim przypadku była to w kształcie jajka) i piec 40-50 min w temp. 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernikowa pisanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernikowa pisanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernikowa pisanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernikowa pisanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernikowa pisanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernikowa pisanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernikowa pisanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej