Składniki
2 łyżki
600 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki dusimy i smażymy na oliwie pod koniec dodajmy porę pokroją w talarki doprawiamy do smaku
Krok 2
Pierś przekroić na 4 kawałki
Krok 3
Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek wkładamy kostkę knorra z kury ma się rozpuścić aby powstała marynata
Krok 4
Pierś pokrojona na 4 części obtaczamy w marynacie i smażymy z obu stron
Krok 5
Pierś wykładamy na talerz i dodajmy pieczarki usmażone z porą
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej