Składniki
2 łyżki
600 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki dusimy i smażymy na oliwie pod koniec dodajmy porę pokroją w talarki doprawiamy do smaku
Krok 2
Pierś przekroić na 4 kawałki
Krok 3
Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek wkładamy kostkę knorra z kury ma się rozpuścić aby powstała marynata
Krok 4
Pierś pokrojona na 4 części obtaczamy w marynacie i smażymy z obu stron
Krok 5
Pierś wykładamy na talerz i dodajmy pieczarki usmażone z porą
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej