
Składniki
2 łyżki
600 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki dusimy i smażymy na oliwie pod koniec dodajmy porę pokroją w talarki doprawiamy do smaku
Krok 2
Pierś przekroić na 4 kawałki
Krok 3
Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek wkładamy kostkę knorra z kury ma się rozpuścić aby powstała marynata
Krok 4
Pierś pokrojona na 4 części obtaczamy w marynacie i smażymy z obu stron
Krok 5
Pierś wykładamy na talerz i dodajmy pieczarki usmażone z porą
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































