
Składniki
2 łyżki
600 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki dusimy i smażymy na oliwie pod koniec dodajmy porę pokroją w talarki doprawiamy do smaku
Krok 2
Pierś przekroić na 4 kawałki
Krok 3
Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek wkładamy kostkę knorra z kury ma się rozpuścić aby powstała marynata
Krok 4
Pierś pokrojona na 4 części obtaczamy w marynacie i smażymy z obu stron
Krok 5
Pierś wykładamy na talerz i dodajmy pieczarki usmażone z porą
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej