Pierś z Kostką rosołową z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z Kostką rosołową z kury

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

600 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki dusimy i smażymy na oliwie pod koniec dodajmy porę pokroją w talarki doprawiamy do smaku

Krok 2

Pierś przekroić na 4 kawałki

Krok 3

Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek wkładamy kostkę knorra z kury ma się rozpuścić aby powstała marynata

Krok 4

Pierś pokrojona na 4 części obtaczamy w marynacie i smażymy z obu stron

Krok 5

Pierś wykładamy na talerz i dodajmy pieczarki usmażone z porą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej