Pierś z Kostką rosołową z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z Kostką rosołową z kury

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

600 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki dusimy i smażymy na oliwie pod koniec dodajmy porę pokroją w talarki doprawiamy do smaku

Krok 2

Pierś przekroić na 4 kawałki

Krok 3

Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek wkładamy kostkę knorra z kury ma się rozpuścić aby powstała marynata

Krok 4

Pierś pokrojona na 4 części obtaczamy w marynacie i smażymy z obu stron

Krok 5

Pierś wykładamy na talerz i dodajmy pieczarki usmażone z porą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z Kostką rosołową z kury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej