Piersi smażone czosnkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi smażone czosnkowe

Autor: macbago

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżki

200 gramów

3 sztuki

250 gramów

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, następnie obsmażamy na patelni doprawiając je tylko solą. W międzyczasie do małej śmietany dodajemy małą łyżeczkę bazylii i 3 kosteczki czosnkowe knorr i mieszamy. Jak piersi będą już usmażone wlewamy do nich śmietanę z bazylią i kosteczkami. Całość smażymy do momentu ścięcia się śmietany na piersiach. Polecam podawać z frytkami. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi smażone czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi smażone czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi smażone czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi smażone czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi smażone czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi smażone czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi smażone czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kotlety rybne z łososia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej