
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
8 plastrów
1 szczypta
2 łyżki
200 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dzień przed pieczeniem rozbij kawałki mięsa i natrzyj je solą, pieprzem, musztardą i kminkiem.
Krok 2
Obierz cebulę, pokrój na cienkie plasterki i podziel na pierścienie.
Krok 3
Na talerzu ułóż warstwę mięsa, a na nim warstwę cebuli. Przykryj mięsem i skrop wódką.
Krok 4
Polej lekko wstrząśniętym piwem.
Krok 5
Owiń w folię i włóż na noc do lodówki. Nazajutrz upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























