Pijana wiśnia

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

2 łyżki

1 szklanka

masa:

0.5 słoika

20 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szklankę wiśni zalać czerwonym winem na dobę.

Krok 2

Jajka ucieramy z cukrem, dodać pozostałe składniki. Wypiekamy w tortownicy. Powinien wyjść wysoki i okrągły.

Krok 3

Dajemy mu wystygnąć, wcinamy górną część. Z dolnej części wyjmujemy środek, żeby został kształt koszyka.

Krok 4

Masa: Kasię ucieramy, powoli dodajemy mleko skondensowane, które wcześniej gotujemy 3 godziny lub bierzemy gotową masę krówkę.

Krok 5

Łączymy z wyjętym środkiem i wlewamy wiśnie razem z winem.

Krok 6

Przygotowaną masę wkładamy w 'koszyk' i zakrywamy górną częścią. Wszystko zalać polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pijana wiśnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pijana wiśnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pijana wiśnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pijana wiśnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pijana wiśnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pijana wiśnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pijana wiśnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej