Pikantne krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne krewetki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

0.5 pęczka

230 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Limonkę sparz, wyciśnij z niej sok, a skórkę zetrzyj.

Krok 2

Do żółtka dodaj musztardę, sól oraz łyżeczkę soku z limonki.

Krok 3

Dodawaj stopniowo 200 ml oliwy cały czas mieszając. Dopraw pieprzem.

Krok 4

Czosnek pokrój na plasterki, chili i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 5

Krewetki opłukaj pod wodą i osusz. Rozgrzej resztę oliwy i wrzuć krewetki.

Krok 6

Smaż przez 2 minuty, po czym dodaj czosnek, chili, natkę i chwilę podsmaż. Skrop wszystko sokiem z limonki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej