Pinchos z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pinchos z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

70 gramów

0.5 pęczka

1 łyżeczka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło pokrój na małe kawałki i zostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.

Krok 2

Wymieszaj je z gorczycą, wyciśniętym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 3

Krewetki umyj, osusz i nadziewaj na patyczki do szaszłyków wbijając na przemian listki laurowe.

Krok 4

Podpiecz na grillu lub podsmaż na patelni z obu stron.

Krok 5

Wyjmij krewetki i posmaruj je podtopionym masłem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej