
Składniki
1 sztuka
10 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
70 gramów
0.5 pęczka
1 łyżeczka
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło pokrój na małe kawałki i zostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.
Krok 2
Wymieszaj je z gorczycą, wyciśniętym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 3
Krewetki umyj, osusz i nadziewaj na patyczki do szaszłyków wbijając na przemian listki laurowe.
Krok 4
Podpiecz na grillu lub podsmaż na patelni z obu stron.
Krok 5
Wyjmij krewetki i posmaruj je podtopionym masłem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej