Pinchos z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pinchos z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

70 gramów

0.5 pęczka

1 łyżeczka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło pokrój na małe kawałki i zostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.

Krok 2

Wymieszaj je z gorczycą, wyciśniętym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 3

Krewetki umyj, osusz i nadziewaj na patyczki do szaszłyków wbijając na przemian listki laurowe.

Krok 4

Podpiecz na grillu lub podsmaż na patelni z obu stron.

Krok 5

Wyjmij krewetki i posmaruj je podtopionym masłem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej