Kuleczki imprezowe

Autor: setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

50 gramów

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały drobno posiekać.

Krok 2

Wymieszać oba serki, migdały, pieczywo i czosnek. Z masy uformować w dłoniach kulki i obtoczyć je w maku, lub sezamie.

Krok 3

Każdą kulkę przepić wykałaczką i ozdobić oliwką. Smacznego!

setie

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki imprezowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki imprezowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki imprezowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki imprezowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki imprezowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki imprezowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki imprezowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej