Placek parzony

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

531

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 opakowania

2 łyżeczki

2 sztuki

kruszonka:

2.5 szklanki

0.5 opakowania

0.5 szklanki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, cukier i Kasię zagotowujemy (nie ma problemu, jeżeli mleko się zetnie).

Krok 2

Zaparzamy wrzątkiem mąkę i mieszamy.

Krok 3

Czekamy, aż przestygnie i dodajemy jajka i proszek do pieczenia. Mieszamy.

Krok 4

Wykładamy na blachę (bez pergaminu), na to kładziemy owoc (wszystkie się nadają) lub budyń i posypujemy kruszonką.

Krok 5

Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 6

Na koniec po wystygnięciu można polukrować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek parzony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek parzony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek parzony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek parzony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek parzony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek parzony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek parzony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Japoński sernik
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej