Placek różowy z galaretką

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

105 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

4 sztuki

170 gramów

220 gramów

1 łyżeczka

2 opakowania

500 mililitrów

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Ciasto przełóż do prostokątnej blaszki o wymiarach 25 cm i 30cm.

Krok 3

Piecz ok. 30 min. w 180 st. C.

Krok 4

Ostudź, przekrój na dwa plastry.

Krok 5

Budynie ugotuj w 1/2 l mleka ciągle mieszając, aby nie powstały grudy.

Krok 6

Do ostudzonej masy dodaj Kasię, wymieszaj mikserem.

Krok 7

Na pierwszy plaster biszkoptu wyłóż połowę masy budyniowej, przykryj drugim biszkoptem i wyłóż resztą masy budyniowej.

Krok 8

Całość ponownie umieść w formie, w której piekło się ciasto.

Krok 9

Galaretki rozpuść w pół litrze wody, odstaw, aż lekko zaczną tężeć.

Krok 10

Na ciasto wyłóż odsączone owoce i zalej wszystko lekko tężejącą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek różowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek różowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek różowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek różowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek różowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek różowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek różowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej