Placek z toffi ;)

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

5

244 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto kruche:

2.5 szklanki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

biszkopt:

3 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

masa budyniowa:

0.5 litra

0.5 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto kruche zagnieść, podzielić na dwie części i upiec na dwóch dużych jednakowych blachach. Ja piekę po ok. 15 min w temp. 200 stopni.

Krok 2

Biszkopt upiec z podanych składników na takiej samej blaszce co kruche placki.

Krok 3

Masa budyniowa: z podanych składników ugotować budyń. Do gorącego budyniu wmieszać Kasię.

Krok 4

Puszkę z mlekiem umieszczamy w garnku z wodą i gotujemy przez 2 godziny (pilnować ,aby woda się nie wygotowała).

Krok 5

Otwieramy po ok 20 min.

Krok 6

Wykonanie: placek miodowy, 3/4 gorącej masy kajmakowej, biszkopt, gorąca masa budyniowa, placek miodowy, reszta masy kajmakowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z toffi ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z toffi ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z toffi ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z toffi ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z toffi ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z toffi ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z toffi ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej