Placuszki gruszkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki gruszkowe

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Delikatnie odciskamy z soku.

Krok 2

Fix Puszyste placki przygotowujemy wg. wskazań na opakowaniu, dodajemy gruszki, gałkę i cynamon.

Krok 3

Placki smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Podajemy gorące, posypane cukrem pudrem z konfiturą malinową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczone udka z porami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej