Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Delikatnie odciskamy z soku.
Krok 2
Fix Puszyste placki przygotowujemy wg. wskazań na opakowaniu, dodajemy gruszki, gałkę i cynamon.
Krok 3
Placki smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Podajemy gorące, posypane cukrem pudrem z konfiturą malinową.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej