Placuszki gruszkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki gruszkowe

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Delikatnie odciskamy z soku.

Krok 2

Fix Puszyste placki przygotowujemy wg. wskazań na opakowaniu, dodajemy gruszki, gałkę i cynamon.

Krok 3

Placki smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Podajemy gorące, posypane cukrem pudrem z konfiturą malinową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka fasola po bretońsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej