Placuszki gruszkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki gruszkowe

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Delikatnie odciskamy z soku.

Krok 2

Fix Puszyste placki przygotowujemy wg. wskazań na opakowaniu, dodajemy gruszki, gałkę i cynamon.

Krok 3

Placki smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Podajemy gorące, posypane cukrem pudrem z konfiturą malinową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej