Placuszki gruszkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki gruszkowe

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Delikatnie odciskamy z soku.

Krok 2

Fix Puszyste placki przygotowujemy wg. wskazań na opakowaniu, dodajemy gruszki, gałkę i cynamon.

Krok 3

Placki smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Podajemy gorące, posypane cukrem pudrem z konfiturą malinową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej