
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 kilogram
4 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
8 sztuk
8 sztuk
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone umyj i osusz, przełóż do miski. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, solą, pieprzem i cynamonem.
Krok 2
Chorizzo pokrój w małą kostkę, dodaj do mięsa mielonego. Dodaj jajko i mąkę, całość wymieszaj.
Krok 3
Z mięsa uformuj burgery, powinno wyjść ich 8.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na złoto mięsne burgery.
Krok 5
Gotowe bułki przekrój wzdłuż, każdą cześć posmaruj majonezem, oprósz paprykami, ułóż na nich liście sałaty.
Krok 6
Cebulę, pomidory i ogórka pokrój w plastry. Ułóż na sałacie.
Krok 7
W środek włóż mięsne burgery, przykryj bułką. Podawaj z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej