
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 kilogram
4 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
8 sztuk
8 sztuk
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone umyj i osusz, przełóż do miski. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, solą, pieprzem i cynamonem.
Krok 2
Chorizzo pokrój w małą kostkę, dodaj do mięsa mielonego. Dodaj jajko i mąkę, całość wymieszaj.
Krok 3
Z mięsa uformuj burgery, powinno wyjść ich 8.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na złoto mięsne burgery.
Krok 5
Gotowe bułki przekrój wzdłuż, każdą cześć posmaruj majonezem, oprósz paprykami, ułóż na nich liście sałaty.
Krok 6
Cebulę, pomidory i ogórka pokrój w plastry. Ułóż na sałacie.
Krok 7
W środek włóż mięsne burgery, przykryj bułką. Podawaj z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































