Chorizzo-burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chorizzo-burgery

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 kilogram

4 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

8 sztuk

8 sztuk

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone umyj i osusz, przełóż do miski. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, solą, pieprzem i cynamonem.

Krok 2

Chorizzo pokrój w małą kostkę, dodaj do mięsa mielonego. Dodaj jajko i mąkę, całość wymieszaj.

Krok 3

Z mięsa uformuj burgery, powinno wyjść ich 8.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej i usmaż na złoto mięsne burgery.

Krok 5

Gotowe bułki przekrój wzdłuż, każdą cześć posmaruj majonezem, oprósz paprykami, ułóż na nich liście sałaty.

Krok 6

Cebulę, pomidory i ogórka pokrój w plastry. Ułóż na sałacie.

Krok 7

W środek włóż mięsne burgery, przykryj bułką. Podawaj z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chorizzo-burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chorizzo-burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chorizzo-burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chorizzo-burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chorizzo-burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chorizzo-burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chorizzo-burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chorizzo-burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej