
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 kilogram
4 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
8 sztuk
8 sztuk
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone umyj i osusz, przełóż do miski. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, solą, pieprzem i cynamonem.
Krok 2
Chorizzo pokrój w małą kostkę, dodaj do mięsa mielonego. Dodaj jajko i mąkę, całość wymieszaj.
Krok 3
Z mięsa uformuj burgery, powinno wyjść ich 8.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na złoto mięsne burgery.
Krok 5
Gotowe bułki przekrój wzdłuż, każdą cześć posmaruj majonezem, oprósz paprykami, ułóż na nich liście sałaty.
Krok 6
Cebulę, pomidory i ogórka pokrój w plastry. Ułóż na sałacie.
Krok 7
W środek włóż mięsne burgery, przykryj bułką. Podawaj z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































