
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 kilogram
4 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
8 sztuk
8 sztuk
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone umyj i osusz, przełóż do miski. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, solą, pieprzem i cynamonem.
Krok 2
Chorizzo pokrój w małą kostkę, dodaj do mięsa mielonego. Dodaj jajko i mąkę, całość wymieszaj.
Krok 3
Z mięsa uformuj burgery, powinno wyjść ich 8.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na złoto mięsne burgery.
Krok 5
Gotowe bułki przekrój wzdłuż, każdą cześć posmaruj majonezem, oprósz paprykami, ułóż na nich liście sałaty.
Krok 6
Cebulę, pomidory i ogórka pokrój w plastry. Ułóż na sałacie.
Krok 7
W środek włóż mięsne burgery, przykryj bułką. Podawaj z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej