Placuszki z wątróbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z wątróbki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę zmiel.

Krok 2

Dodaj kaszę manną, dopraw do smaku.

Krok 3

Całość dokładnie wymieszaj i smaż na patelni z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej