Placuszki z wątróbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z wątróbki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę zmiel.

Krok 2

Dodaj kaszę manną, dopraw do smaku.

Krok 3

Całość dokładnie wymieszaj i smaż na patelni z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z wątróbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej