Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
3 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Płatki owsiane zalej niewielką ilością gorącej wody i zostaw do napęcznienia.

Krok 2
Napęczniałe płatki oraz suszoną żurawinę dodaj do jogurtu. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Ziarno sezamu upraż na suchej patelni, aby zyskało złoty kolor.

Krok 4
Gotową owsiankę posyp prażonym sezamem.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, wapnia, miedzi, manganu, Witaminy B2, witaminy B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej