Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
3 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Płatki owsiane zalej niewielką ilością gorącej wody i zostaw do napęcznienia.

Krok 2
Napęczniałe płatki oraz suszoną żurawinę dodaj do jogurtu. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Ziarno sezamu upraż na suchej patelni, aby zyskało złoty kolor.

Krok 4
Gotową owsiankę posyp prażonym sezamem.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, wapnia, miedzi, manganu, Witaminy B2, witaminy B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej