Polędwica wieprzowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica wieprzowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

0.5 sztuki

1 łyżka

800 gramów

1 łyżka

1 szklanka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Przypraw solą i pieprzem, lekko rozbij i usmaż na maśle.

Krok 3

Dodaj śmietanę, 0,5 szklanki miodu i smaż.

Krok 4

Dopraw, dodając przed podaniem drugą część miodu pitnego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Pieczona gęś
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej