Składniki
null
null
1 szklanka
0.5 sztuki
1 łyżka
800 gramów
1 łyżka
1 szklanka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na małe kawałki.
Krok 2
Przypraw solą i pieprzem, lekko rozbij i usmaż na maśle.
Krok 3
Dodaj śmietanę, 0,5 szklanki miodu i smaż.
Krok 4
Dopraw, dodając przed podaniem drugą część miodu pitnego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
10 osób ogląda przepis: 
Pieczona gęś
90 min.
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej