
Składniki
null
null
1 szklanka
0.5 sztuki
1 łyżka
800 gramów
1 łyżka
1 szklanka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na małe kawałki.
Krok 2
Przypraw solą i pieprzem, lekko rozbij i usmaż na maśle.
Krok 3
Dodaj śmietanę, 0,5 szklanki miodu i smaż.
Krok 4
Dopraw, dodając przed podaniem drugą część miodu pitnego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej