Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

50 mililitrów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozpuść masło* i obsmaż dokładnie polędwiczki. Przypraw je sola i pieprzem.

Krok 2

Pod koniec smażenia polej śliwowicą i flambiruj.

Krok 3

Następnie wyjmij mięso i ostudź.

Krok 4

Na wytworzonym sosie podduś wiśnie.

Krok 5

Ostudzone polędwiczki pokój w plastry i rozłóż na talerzu. Polej sosem wiśniowym. Posyp pokruszonymi kawałkami bryndzy. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej