Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

50 mililitrów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozpuść masło* i obsmaż dokładnie polędwiczki. Przypraw je sola i pieprzem.

Krok 2

Pod koniec smażenia polej śliwowicą i flambiruj.

Krok 3

Następnie wyjmij mięso i ostudź.

Krok 4

Na wytworzonym sosie podduś wiśnie.

Krok 5

Ostudzone polędwiczki pokój w plastry i rozłóż na talerzu. Polej sosem wiśniowym. Posyp pokruszonymi kawałkami bryndzy. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej