Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym
średnie
2 osoby zapisały
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
50 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozpuść masło* i obsmaż dokładnie polędwiczki. Przypraw je sola i pieprzem.
Krok 2
Pod koniec smażenia polej śliwowicą i flambiruj.
Krok 3
Następnie wyjmij mięso i ostudź.
Krok 4
Na wytworzonym sosie podduś wiśnie.
Krok 5
Ostudzone polędwiczki pokój w plastry i rozłóż na talerzu. Polej sosem wiśniowym. Posyp pokruszonymi kawałkami bryndzy. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej