Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
50 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozpuść masło* i obsmaż dokładnie polędwiczki. Przypraw je sola i pieprzem.
Krok 2
Pod koniec smażenia polej śliwowicą i flambiruj.
Krok 3
Następnie wyjmij mięso i ostudź.
Krok 4
Na wytworzonym sosie podduś wiśnie.
Krok 5
Ostudzone polędwiczki pokój w plastry i rozłóż na talerzu. Polej sosem wiśniowym. Posyp pokruszonymi kawałkami bryndzy. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej