Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

50 mililitrów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozpuść masło* i obsmaż dokładnie polędwiczki. Przypraw je sola i pieprzem.

Krok 2

Pod koniec smażenia polej śliwowicą i flambiruj.

Krok 3

Następnie wyjmij mięso i ostudź.

Krok 4

Na wytworzonym sosie podduś wiśnie.

Krok 5

Ostudzone polędwiczki pokój w plastry i rozłóż na talerzu. Polej sosem wiśniowym. Posyp pokruszonymi kawałkami bryndzy. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej