Polędwiczki wieprzowe ze śliwowicą, bryndzą i sosem wiśniowym
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
50 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozpuść masło* i obsmaż dokładnie polędwiczki. Przypraw je sola i pieprzem.
Krok 2
Pod koniec smażenia polej śliwowicą i flambiruj.
Krok 3
Następnie wyjmij mięso i ostudź.
Krok 4
Na wytworzonym sosie podduś wiśnie.
Krok 5
Ostudzone polędwiczki pokój w plastry i rozłóż na talerzu. Polej sosem wiśniowym. Posyp pokruszonymi kawałkami bryndzy. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej