Półmisek z kurczakiem Tao-Tao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Półmisek z kurczakiem Tao-Tao

Autor: Katarzyna Anielak

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 litr

1 sztuka

40 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podwójną pierś z kurczaka podzielić na kotleciki, rozbić lekko, a następnie obtoczyć w mące, mieszance z jajek, musztardy i przyprawy do kurczaka Knorr, w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Odstawić do wystygnięcia.

Krok 2

W przezroczystym naczyniu układać kolejno: sałatę, czerwoną cebulę pokrojona w piórka, paprykę pokrojona w paski, jajka pokrojone w ćwiartki, kotleciki z kurczaka, kukurydzę. Całość polewamy sosem tao-tao w zależności jak kto lubi, połową lub całą butelką. Danie należy odstawić na ok. 30 min w chłodne miejsce. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron z sosem leczo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej