Półmisek z kurczakiem Tao-Tao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Półmisek z kurczakiem Tao-Tao

Autor: Katarzyna Anielak

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 litr

1 sztuka

40 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podwójną pierś z kurczaka podzielić na kotleciki, rozbić lekko, a następnie obtoczyć w mące, mieszance z jajek, musztardy i przyprawy do kurczaka Knorr, w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Odstawić do wystygnięcia.

Krok 2

W przezroczystym naczyniu układać kolejno: sałatę, czerwoną cebulę pokrojona w piórka, paprykę pokrojona w paski, jajka pokrojone w ćwiartki, kotleciki z kurczaka, kukurydzę. Całość polewamy sosem tao-tao w zależności jak kto lubi, połową lub całą butelką. Danie należy odstawić na ok. 30 min w chłodne miejsce. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej