
Składniki
1 sztuka
6 łyżek
2 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 litr
1 sztuka
40 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podwójną pierś z kurczaka podzielić na kotleciki, rozbić lekko, a następnie obtoczyć w mące, mieszance z jajek, musztardy i przyprawy do kurczaka Knorr, w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Odstawić do wystygnięcia.
Krok 2
W przezroczystym naczyniu układać kolejno: sałatę, czerwoną cebulę pokrojona w piórka, paprykę pokrojona w paski, jajka pokrojone w ćwiartki, kotleciki z kurczaka, kukurydzę. Całość polewamy sosem tao-tao w zależności jak kto lubi, połową lub całą butelką. Danie należy odstawić na ok. 30 min w chłodne miejsce. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej