Półmisek z kurczakiem Tao-Tao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Półmisek z kurczakiem Tao-Tao

Autor: Katarzyna Anielak

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 litr

1 sztuka

40 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podwójną pierś z kurczaka podzielić na kotleciki, rozbić lekko, a następnie obtoczyć w mące, mieszance z jajek, musztardy i przyprawy do kurczaka Knorr, w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Odstawić do wystygnięcia.

Krok 2

W przezroczystym naczyniu układać kolejno: sałatę, czerwoną cebulę pokrojona w piórka, paprykę pokrojona w paski, jajka pokrojone w ćwiartki, kotleciki z kurczaka, kukurydzę. Całość polewamy sosem tao-tao w zależności jak kto lubi, połową lub całą butelką. Danie należy odstawić na ok. 30 min w chłodne miejsce. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej