
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
8 sztuk
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
null
150 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetnij wierzchołki pomidorów i wydrąż środki. Wydrążone środki zachowaj.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Czosnek zmiażdż, dodaj do cebuli wraz z imbirem i podsmaż.
Krok 4
Dodaj środki pomidorów, wymieszaj i duś około 8 minut.
Krok 5
Rozetrzyj twaróg widelcem i dodaj do przestudzonej masy pomidorowej. Wsyp połowę sera żółtego, przypraw kminkiem, kolendrą i pieprzem.
Krok 6
Wydrążone pomidory napełnij nadzieniem i ułóż w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Krok 7
Posyp żółtym serem i zapiekaj 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


















