
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
8 sztuk
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
null
150 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetnij wierzchołki pomidorów i wydrąż środki. Wydrążone środki zachowaj.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Czosnek zmiażdż, dodaj do cebuli wraz z imbirem i podsmaż.
Krok 4
Dodaj środki pomidorów, wymieszaj i duś około 8 minut.
Krok 5
Rozetrzyj twaróg widelcem i dodaj do przestudzonej masy pomidorowej. Wsyp połowę sera żółtego, przypraw kminkiem, kolendrą i pieprzem.
Krok 6
Wydrążone pomidory napełnij nadzieniem i ułóż w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Krok 7
Posyp żółtym serem i zapiekaj 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej