Pomidory zapiekane z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory zapiekane z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

8 sztuk

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

null

150 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetnij wierzchołki pomidorów i wydrąż środki. Wydrążone środki zachowaj.

Krok 2

Posiekaj drobno cebulę i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Czosnek zmiażdż, dodaj do cebuli wraz z imbirem i podsmaż.

Krok 4

Dodaj środki pomidorów, wymieszaj i duś około 8 minut.

Krok 5

Rozetrzyj twaróg widelcem i dodaj do przestudzonej masy pomidorowej. Wsyp połowę sera żółtego, przypraw kminkiem, kolendrą i pieprzem.

Krok 6

Wydrążone pomidory napełnij nadzieniem i ułóż w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.

Krok 7

Posyp żółtym serem i zapiekaj 15 minut w temperaturze 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej