
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
8 sztuk
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
null
150 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetnij wierzchołki pomidorów i wydrąż środki. Wydrążone środki zachowaj.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Czosnek zmiażdż, dodaj do cebuli wraz z imbirem i podsmaż.
Krok 4
Dodaj środki pomidorów, wymieszaj i duś około 8 minut.
Krok 5
Rozetrzyj twaróg widelcem i dodaj do przestudzonej masy pomidorowej. Wsyp połowę sera żółtego, przypraw kminkiem, kolendrą i pieprzem.
Krok 6
Wydrążone pomidory napełnij nadzieniem i ułóż w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Krok 7
Posyp żółtym serem i zapiekaj 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej