
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
8 sztuk
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
null
150 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetnij wierzchołki pomidorów i wydrąż środki. Wydrążone środki zachowaj.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Czosnek zmiażdż, dodaj do cebuli wraz z imbirem i podsmaż.
Krok 4
Dodaj środki pomidorów, wymieszaj i duś około 8 minut.
Krok 5
Rozetrzyj twaróg widelcem i dodaj do przestudzonej masy pomidorowej. Wsyp połowę sera żółtego, przypraw kminkiem, kolendrą i pieprzem.
Krok 6
Wydrążone pomidory napełnij nadzieniem i ułóż w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Krok 7
Posyp żółtym serem i zapiekaj 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej