Potrawka z kapusty kiszonej i kurczaka

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

600 gramów

600 gramów

250 gramów

0

0

0

0

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w cienkie plastry. Oprósz solą i pieprzem z obu stron.

Krok 2

Ułóż na rozgrzanym oleju i przykryj warstwą kapusty wymieszanej ze zmiażdżonym czosnkiem.

Krok 3

Polej śmietaną wymieszaną z majonezem. Dopraw niewielką ilością keczupu. Duś na małym ogniu około półtorej godziny.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej