
Składniki
null
null
250 gramów
null
2 sztuki
600 gramów
250 gramów
null
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w cienkie plastry. Oprósz solą i pieprzem z obu stron.
Krok 2
Ułóż na rozgrzanym oleju i przykryj warstwą kapusty wymieszanej ze zmiażdżonym czosnkiem.
Krok 3
Polej śmietaną wymieszaną z majonezem. Dopraw niewielką ilością keczupu. Duś na małym ogniu około półtorej godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej