
Składniki
null
null
250 gramów
null
2 sztuki
600 gramów
250 gramów
null
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w cienkie plastry. Oprósz solą i pieprzem z obu stron.
Krok 2
Ułóż na rozgrzanym oleju i przykryj warstwą kapusty wymieszanej ze zmiażdżonym czosnkiem.
Krok 3
Polej śmietaną wymieszaną z majonezem. Dopraw niewielką ilością keczupu. Duś na małym ogniu około półtorej godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej