
Składniki
13 sztuk
1.5 szklanki
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
15 dekagramów
20 dekagramów
10 dekagramów
6 sztuk
3 łyżki
3.5 szklanki
0.5 opakowania
0.5 opakowania
200 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upiecz biszkopt: 6 białek ubij ze szczyptą soli i 3/4 szklanki cukru na sztywną pianę. Ubijając dodawaj po 1 żółtku. Do masy jajecznej dodaj wymieszane 1i 1/3 szkl mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 2 łyżki kakao. Delikatnie wymieszaj. Przełóż ciasto na prostokątną blachę i piecz w temp 170 stopni C przez ok 40 min.Po wystudzeniu przekrój na dwa blaty.
Krok 2
Upiecz wkładkę batonikową: 7 białek ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i z cukrem pudrem. Dodać orzechy(1/2 posiekane a 1/2 starte na tarce), kokos,i pokrojone 3 Prince Pola.Przełożyć na blachę wyłożonej papierem do pieczenia w temp.170 stopni C ok 30 min.
Krok 3
Przygotuj krem: Z 7 żółtek, 4 łyżek cukru, 3 łyżek mąki zwykłej, 3 łyżek maki ziemniaczanej oraz 3 i 1/2 szkl mleka ugotuj budyń. Wystudź. Zimny utrzyj z 200 g masła. Dodaj 3 pozostałe Prince Pola oraz posiekane czekolady.Delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Złożenie ciasta: Na blachę przełóż pierwszy biszkopt.Posmaruj go połową kremu. Następnie połóż wkładkę batonikową, którą posmaruj drugą połową kremu. Na górę połóż drugi biszkopt. Polej górę polewą czekoladową.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej