Princessa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

176 osób wydrukowało

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżka

beza:

5 sztuk

20 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

4 sztuki

krem:

6 łyżek

0.5 szklanki

5 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

1.5 szklanki

polewa:

2 szklanki

1 łyżka

4 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian żółtka i mąkę zmieszaną z proszkiem. Dodać kakao. Piec 20 min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić.

Krok 2

"Princessy" drobno pokroić. Białka ubić z pudrem, dodać wiórki, orzechy i "Princessy". Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 min w temp. 180 st. Wystudzić.

Krok 3

Mleko zagotować. Resztę składników (prócz Kasi) wymieszać i wlać do gotującego mleka. Ugotować masę budyniową. Ostudzić. Kasię utrzeć na gładką masę, dodawać po łyżce budyniu.

Krok 4

Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu, na to położyć bezę, wyłożyć resztę kremu i przykryć 2 ciastem.

Krok 5

Wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Gorącą polewą polać ciasto. Posypać wiórkami lub orzechami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej