Princessa

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

6

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

176 osób wydrukowało

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżka

beza:

5 sztuk

20 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

4 sztuki

krem:

6 łyżek

0.5 szklanki

5 sztuk

3 łyżki

1 szklanka

1.5 szklanki

polewa:

2 szklanki

4 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian żółtka i mąkę zmieszaną z proszkiem. Dodać kakao. Piec 20 min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić.

Krok 2

"Princessy" drobno pokroić. Białka ubić z pudrem, dodać wiórki, orzechy i "Princessy". Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 min w temp. 180 st. Wystudzić.

Krok 3

Mleko zagotować. Resztę składników (prócz Kasi) wymieszać i wlać do gotującego mleka. Ugotować masę budyniową. Ostudzić. Kasię utrzeć na gładką masę, dodawać po łyżce budyniu.

Krok 4

Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu, na to położyć bezę, wyłożyć resztę kremu i przykryć 2 ciastem.

Krok 5

Wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Gorącą polewą polać ciasto. Posypać wiórkami lub orzechami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Princessa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej