Przegrzebki z limonką i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przegrzebki z limonką i chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

null

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

16 sztuk

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przegrzebki oczyścić, umyj i osusz.

Krok 2

Oddziel białe mięso od muszli i kawałki mięsa przekrój na okrągłe połówki.

Krok 3

W woku rozgrzej olej i masło, dodaj czosnek i imbir, smaż mieszając około 1 minuty, dodaj cebulkę i smaż jeszcze 2 minuty.

Krok 4

Dodaj mięso, smaż na dużym ogniu 5 minut. Dodaj skórkę i sok z limonki, chili, smaż 1 minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przegrzebki z limonką i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przegrzebki z limonką i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przegrzebki z limonką i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przegrzebki z limonką i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przegrzebki z limonką i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przegrzebki z limonką i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przegrzebki z limonką i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przegrzebki z limonką i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kołacz z kruszonką
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej