
Składniki
null
1 łyżka
null
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
16 sztuk
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przegrzebki oczyścić, umyj i osusz.
Krok 2
Oddziel białe mięso od muszli i kawałki mięsa przekrój na okrągłe połówki.
Krok 3
W woku rozgrzej olej i masło, dodaj czosnek i imbir, smaż mieszając około 1 minuty, dodaj cebulkę i smaż jeszcze 2 minuty.
Krok 4
Dodaj mięso, smaż na dużym ogniu 5 minut. Dodaj skórkę i sok z limonki, chili, smaż 1 minutę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























