
Składniki
null
1 łyżka
null
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
16 sztuk
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przegrzebki oczyścić, umyj i osusz.
Krok 2
Oddziel białe mięso od muszli i kawałki mięsa przekrój na okrągłe połówki.
Krok 3
W woku rozgrzej olej i masło, dodaj czosnek i imbir, smaż mieszając około 1 minuty, dodaj cebulkę i smaż jeszcze 2 minuty.
Krok 4
Dodaj mięso, smaż na dużym ogniu 5 minut. Dodaj skórkę i sok z limonki, chili, smaż 1 minutę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej