Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami

Autor: Paweł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

15 sztuk

1 sztuka

50 gramów

1 puszka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w kostkę lub w krążki.

Krok 2

Cukinię opłucz, obierz i wydrąż z niej nasiona. Pozostałą część pokrój w kostkę.

Krok 3

Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.

Krok 4

Z papryk pozbądź się części niejadalnych. Resztę papryki pokrój w kostkę.

Krok 5

Cebulę obierz, opłucz i pokrój w kostkę lub w piórka.

Krok 6

Olej wlej do garnka i rozgrzej. Wrzuć kiełbasę i podsmażaj ok. 10 min, a potem dodaj cebulę. Poczekaj, aż cebula się zeszkli.

Krok 7

Dodaj pieczarki i dłuższą chwilę podsmażaj.

Krok 8

Dodaj papryki i cukinię. Wymieszaj i duś pod przykryciem przed 20 min.

Krok 9

Dodaj krojone pomidory w puszcze i koncentrat. Wymieszaj i duś 5 minut.

Krok 10

Dodaj 1 łyżkę oregano, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, 1 łyżeczkę ostrej papryki, 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego oraz nieco soli i pieprzu do smaku. Wymieszaj i duś ostatnie 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej