
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
15 sztuk
1 sztuka
50 gramów
1 puszka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w kostkę lub w krążki.
Krok 2
Cukinię opłucz, obierz i wydrąż z niej nasiona. Pozostałą część pokrój w kostkę.
Krok 3
Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
Krok 4
Z papryk pozbądź się części niejadalnych. Resztę papryki pokrój w kostkę.
Krok 5
Cebulę obierz, opłucz i pokrój w kostkę lub w piórka.
Krok 6
Olej wlej do garnka i rozgrzej. Wrzuć kiełbasę i podsmażaj ok. 10 min, a potem dodaj cebulę. Poczekaj, aż cebula się zeszkli.
Krok 7
Dodaj pieczarki i dłuższą chwilę podsmażaj.
Krok 8
Dodaj papryki i cukinię. Wymieszaj i duś pod przykryciem przed 20 min.
Krok 9
Dodaj krojone pomidory w puszcze i koncentrat. Wymieszaj i duś 5 minut.
Krok 10
Dodaj 1 łyżkę oregano, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, 1 łyżeczkę ostrej papryki, 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego oraz nieco soli i pieprzu do smaku. Wymieszaj i duś ostatnie 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























