
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
15 sztuk
1 sztuka
50 gramów
1 puszka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w kostkę lub w krążki.
Krok 2
Cukinię opłucz, obierz i wydrąż z niej nasiona. Pozostałą część pokrój w kostkę.
Krok 3
Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
Krok 4
Z papryk pozbądź się części niejadalnych. Resztę papryki pokrój w kostkę.
Krok 5
Cebulę obierz, opłucz i pokrój w kostkę lub w piórka.
Krok 6
Olej wlej do garnka i rozgrzej. Wrzuć kiełbasę i podsmażaj ok. 10 min, a potem dodaj cebulę. Poczekaj, aż cebula się zeszkli.
Krok 7
Dodaj pieczarki i dłuższą chwilę podsmażaj.
Krok 8
Dodaj papryki i cukinię. Wymieszaj i duś pod przykryciem przed 20 min.
Krok 9
Dodaj krojone pomidory w puszcze i koncentrat. Wymieszaj i duś 5 minut.
Krok 10
Dodaj 1 łyżkę oregano, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, 1 łyżeczkę ostrej papryki, 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego oraz nieco soli i pieprzu do smaku. Wymieszaj i duś ostatnie 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej