Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami

Autor: Paweł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

15 sztuk

1 sztuka

50 gramów

1 puszka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w kostkę lub w krążki.

Krok 2

Cukinię opłucz, obierz i wydrąż z niej nasiona. Pozostałą część pokrój w kostkę.

Krok 3

Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.

Krok 4

Z papryk pozbądź się części niejadalnych. Resztę papryki pokrój w kostkę.

Krok 5

Cebulę obierz, opłucz i pokrój w kostkę lub w piórka.

Krok 6

Olej wlej do garnka i rozgrzej. Wrzuć kiełbasę i podsmażaj ok. 10 min, a potem dodaj cebulę. Poczekaj, aż cebula się zeszkli.

Krok 7

Dodaj pieczarki i dłuższą chwilę podsmażaj.

Krok 8

Dodaj papryki i cukinię. Wymieszaj i duś pod przykryciem przed 20 min.

Krok 9

Dodaj krojone pomidory w puszcze i koncentrat. Wymieszaj i duś 5 minut.

Krok 10

Dodaj 1 łyżkę oregano, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, 1 łyżeczkę ostrej papryki, 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego oraz nieco soli i pieprzu do smaku. Wymieszaj i duś ostatnie 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej