Składniki
500 gramów
3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka obrać, przekroić. Papryki pokroić w paski.
Krok 2
Na każdym filecie ułożyć połówkę jajka i pasek papryki, zwinąć, spiąć wykałaczką, ozdobić grzybkami.
Krok 3
Majonez wymieszać ze szczypiorkiem, kleksami udekorować półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej