
Składniki
500 gramów
3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka obrać, przekroić. Papryki pokroić w paski.
Krok 2
Na każdym filecie ułożyć połówkę jajka i pasek papryki, zwinąć, spiąć wykałaczką, ozdobić grzybkami.
Krok 3
Majonez wymieszać ze szczypiorkiem, kleksami udekorować półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej