Filety z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Filety z kurczaka

Autor: Artur Krawiec

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

2 sztuki

1 słoik

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

10 mililitrów

2 łyżeczki

100 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki i wrzuć do osolonej wody.Następnie Obierz marchew i pokrój w pół księżyce i wrzuć do wody z jedną łyżką cukru i gotuj aż do miękkości .

Krok 2

Pokrój filety i je przypraw (solą,pieprzem,paprykom słodką i ostrą) rozgrzej olej na patelni i daj na patelnię filety jak się upiekom to daj na talerz pokryty ręcznikiem papierowym.

Krok 3

Do marchewki dodaj groszek i wodę z mąką.Ubij ziemniaki. Podaj na talerzu

Tagi:KURCZAK
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Chińskie sajgonki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej