Filety z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z kurczaka

Autor: Artur Krawiec

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

2 sztuki

1 słoik

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

10 mililitrów

2 łyżeczki

100 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki i wrzuć do osolonej wody.Następnie Obierz marchew i pokrój w pół księżyce i wrzuć do wody z jedną łyżką cukru i gotuj aż do miękkości .

Krok 2

Pokrój filety i je przypraw (solą,pieprzem,paprykom słodką i ostrą) rozgrzej olej na patelni i daj na patelnię filety jak się upiekom to daj na talerz pokryty ręcznikiem papierowym.

Krok 3

Do marchewki dodaj groszek i wodę z mąką.Ubij ziemniaki. Podaj na talerzu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak Cacciatore
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej