Filety z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z kurczaka

Autor: Artur Krawiec

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

2 sztuki

1 słoik

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

10 mililitrów

2 łyżeczki

100 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki i wrzuć do osolonej wody.Następnie Obierz marchew i pokrój w pół księżyce i wrzuć do wody z jedną łyżką cukru i gotuj aż do miękkości .

Krok 2

Pokrój filety i je przypraw (solą,pieprzem,paprykom słodką i ostrą) rozgrzej olej na patelni i daj na patelnię filety jak się upiekom to daj na talerz pokryty ręcznikiem papierowym.

Krok 3

Do marchewki dodaj groszek i wodę z mąką.Ubij ziemniaki. Podaj na talerzu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej