Wołowina otulona Pomidorem i Papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina otulona Pomidorem i Papryką

Autor: Krystian Orłowski

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

2 cm

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w plastry o grubości około 3 cm. Do miski dodajemy olej,przyprawę do mięs, czosnek granulowany, jedną kostkę wołową, paprykę słodką, wyciskamy plaster cytryny i dodajemy pieprz cytrynowy. Wszystko mieszamy do jednolitej konsystencji. Uzyskaną marynatą smarujemy dokładnie kawałki mięsa z każdej strony. Wkładamy do miski, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na godzinę do lodówki.

Krok 2

Po wyciągnięciu z lodówki, na rozgrzanym oleju podsmażamy kawałki mięsa z każdej strony w celu zamknięcia porów. Podsmażone mięso układamy w naczyniu żaroodpornym.

Krok 3

W osobnej misce przygotowujemy sos. Dwie szklanki wrzącej wody wlewamy do miski, do tego dodajemy kostkę wołową i mieszamy do jej rozpuszczenia. Wywar polewamy na wcześniej ułożone kawałki mięsa w naczyniu żaroodpornym. Do tego dodajemy duszoną cebulę. Kroimy w paski paprykę czerwoną, oraz w plastry pomidora i układamy obok siebie na przemian -pomidor-papryka- na mięsie w naczyniu żaroodpornym. Polewamy na to jeszcze tłuszczem z patelni, na której podsmażaliśmy mięso. Wkładamy do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika na około 2 h. Podajemy z ziemniakami oraz duszoną marchewką. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina otulona Pomidorem i Papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina otulona Pomidorem i Papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina otulona Pomidorem i Papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina otulona Pomidorem i Papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina otulona Pomidorem i Papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina otulona Pomidorem i Papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina otulona Pomidorem i Papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina otulona Pomidorem i Papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warkocz z polędwiczek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej