Muffiny z szynka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffiny z szynka

Autor: Monika Och

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

200 mililitrów

125 mililitrów

125 dekagramów

1 szklanka

10 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać mąkę i dodać jajko, proszek do pieczenia, jogurt naturalny, wodę oraz roztopioną wystudzoną margarynę. Wszystko zmiksować. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Plastry szynki kroimy w kostkę zostawiając dwa całe plastry. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na łyżce oleju. Szynkę, cebulę z czosnkiem i ser dodajemy do ciasta i mieszamy. Formę do muffinek smarujemy olejem lub wykładamy papilotkami . Napełniamy ciastem do 2/3 wysokości i w środek wciskamy zrolowane kawałki szynki. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia około 50 minut. Najlepiej smakują podane z sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny z szynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny z szynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny z szynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny z szynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny z szynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny z szynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny z szynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffiny z szynka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej