PLACEK TARTY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PLACEK TARTY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

1 kilogram

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MARGARYNĘ POSIEKAĆ Z MĄKĄ, DODAĆ CUKIER, ŻÓŁTKA, PROSZEK. WYROBIĆ CIASTO.

Krok 2

ROZDZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI. DO JEDNEJ WSYPAĆ KAKAO.

Krok 3

TRZEĆ TARKĄ NA BLACHĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA. NAJPIERW BIAŁE, CZARNE, OWOCE, PIANA UBITA Z BIAŁEK, CZARNE, BIAŁE. PIEC OK. 40 MIN.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej