PLACEK TARTY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PLACEK TARTY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

1 kilogram

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MARGARYNĘ POSIEKAĆ Z MĄKĄ, DODAĆ CUKIER, ŻÓŁTKA, PROSZEK. WYROBIĆ CIASTO.

Krok 2

ROZDZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI. DO JEDNEJ WSYPAĆ KAKAO.

Krok 3

TRZEĆ TARKĄ NA BLACHĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA. NAJPIERW BIAŁE, CZARNE, OWOCE, PIANA UBITA Z BIAŁEK, CZARNE, BIAŁE. PIEC OK. 40 MIN.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej