
Składniki
3 szklanki
1 sztuka
4 sztuki
1 kilogram
2 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
MARGARYNĘ POSIEKAĆ Z MĄKĄ, DODAĆ CUKIER, ŻÓŁTKA, PROSZEK. WYROBIĆ CIASTO.
Krok 2
ROZDZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI. DO JEDNEJ WSYPAĆ KAKAO.
Krok 3
TRZEĆ TARKĄ NA BLACHĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA. NAJPIERW BIAŁE, CZARNE, OWOCE, PIANA UBITA Z BIAŁEK, CZARNE, BIAŁE. PIEC OK. 40 MIN.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























