
Składniki
3 szklanki
1 sztuka
4 sztuki
1 kilogram
2 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
MARGARYNĘ POSIEKAĆ Z MĄKĄ, DODAĆ CUKIER, ŻÓŁTKA, PROSZEK. WYROBIĆ CIASTO.
Krok 2
ROZDZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI. DO JEDNEJ WSYPAĆ KAKAO.
Krok 3
TRZEĆ TARKĄ NA BLACHĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA. NAJPIERW BIAŁE, CZARNE, OWOCE, PIANA UBITA Z BIAŁEK, CZARNE, BIAŁE. PIEC OK. 40 MIN.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej