Pudding z ryżu i mango po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding z ryżu i mango po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1.25 szklanki

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej zimną wodą i odstaw na godzinę. Następnie odsącz i przełóż do garnka.

Krok 2

Wlej mleko, dodaj sól, cukier oraz 0.25 szklanki wody. Wymieszaj, zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień. Gotuj bez przykrycia około 10 minut aż ryż wchłonie wodę.

Krok 4

Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut.

Krok 5

Przełóż ryż do miseczki i gotuj na parze przez 15-20 minut do czasu, gdy całkiem zmięknie. Ostudź i podawaj z mango.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej