Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1.25 szklanki
2 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej zimną wodą i odstaw na godzinę. Następnie odsącz i przełóż do garnka.
Krok 2
Wlej mleko, dodaj sól, cukier oraz 0.25 szklanki wody. Wymieszaj, zagotuj.
Krok 3
Zmniejsz ogień. Gotuj bez przykrycia około 10 minut aż ryż wchłonie wodę.
Krok 4
Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut.
Krok 5
Przełóż ryż do miseczki i gotuj na parze przez 15-20 minut do czasu, gdy całkiem zmięknie. Ostudź i podawaj z mango.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej