Pudding z ryżu i mango po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding z ryżu i mango po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1.25 szklanki

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej zimną wodą i odstaw na godzinę. Następnie odsącz i przełóż do garnka.

Krok 2

Wlej mleko, dodaj sól, cukier oraz 0.25 szklanki wody. Wymieszaj, zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień. Gotuj bez przykrycia około 10 minut aż ryż wchłonie wodę.

Krok 4

Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut.

Krok 5

Przełóż ryż do miseczki i gotuj na parze przez 15-20 minut do czasu, gdy całkiem zmięknie. Ostudź i podawaj z mango.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej