
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1.25 szklanki
2 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej zimną wodą i odstaw na godzinę. Następnie odsącz i przełóż do garnka.
Krok 2
Wlej mleko, dodaj sól, cukier oraz 0.25 szklanki wody. Wymieszaj, zagotuj.
Krok 3
Zmniejsz ogień. Gotuj bez przykrycia około 10 minut aż ryż wchłonie wodę.
Krok 4
Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut.
Krok 5
Przełóż ryż do miseczki i gotuj na parze przez 15-20 minut do czasu, gdy całkiem zmięknie. Ostudź i podawaj z mango.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej