Pudding z ryżu i mango po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1.25 szklanki

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej zimną wodą i odstaw na godzinę. Następnie odsącz i przełóż do garnka.

Krok 2

Wlej mleko, dodaj sól, cukier oraz 0.25 szklanki wody. Wymieszaj, zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień. Gotuj bez przykrycia około 10 minut aż ryż wchłonie wodę.

Krok 4

Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut.

Krok 5

Przełóż ryż do miseczki i gotuj na parze przez 15-20 minut do czasu, gdy całkiem zmięknie. Ostudź i podawaj z mango.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding z ryżu i mango po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Flaki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej