
Składniki
300 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć marchewki i ugotować do miękkości w skórce . Obrać i pokroić w drobną kostkę . Zagotować wodę ze szczyptą soli i masłem .Odstawić z gazu , dolać śmietankę . Wsypać puree ziemniaczane i mieszając doprowadzić do zgęstnienia . Dołożyć pokrojone marchewki . Wymieszać . Przykryć i odstawić na kilka minut .
Krok 2
Podawać posypane rozkruszoną mini kostką Pietruszka i pokrojonym szczypiorkiem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej