
Składniki
300 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć marchewki i ugotować do miękkości w skórce . Obrać i pokroić w drobną kostkę . Zagotować wodę ze szczyptą soli i masłem .Odstawić z gazu , dolać śmietankę . Wsypać puree ziemniaczane i mieszając doprowadzić do zgęstnienia . Dołożyć pokrojone marchewki . Wymieszać . Przykryć i odstawić na kilka minut .
Krok 2
Podawać posypane rozkruszoną mini kostką Pietruszka i pokrojonym szczypiorkiem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej