Pyszne ciasto malinowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

981 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

125 gramów

3 sztuki

10 dekagramów

1 sztuka

150 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, potem dodawać jajka i mąkę.

Krok 2

Jak ciasto jest gotowe, dodać rozmrożone wcześniej maliny i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Wyłożyć na blachę i podpiec ok. 20 min. w temperaturze 175 stopni C.

Krok 4

W czasie pieczenia ubić pianę z białek z cukrem 110 g, pod koniec ubijania można dodać trochę kokosu.

Krok 5

Wyciągnąć na chwilę ciasto z piekarnika i wylać na niego ubite białka z kokosem.

Krok 6

Piec dalej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne ciasto malinowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej