Pyszne ciasto ze śliwkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

12

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

211 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

2 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżeczki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka ucieramy z cukrem do uzyskania puszystej masy.

Krok 2

Gdy Kasia przestygnie, dodajemy ją do masy. Miksujemy na średnich obrotach miksera przez 2 minuty i stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Następnie dodajemy aromat i skórkę pomarańczową.

Krok 4

Gotową masę przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki.

Krok 5

Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i kroimy na ćwiartki. Układamy na cieście i posypujemy lekko cynamonem.

Krok 6

Upieczone i przestygnięte ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej