Pyszności ze sreberka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszności ze sreberka

Autor: malwinkas6

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszamy mięso mielone, bułkę tartą, pokrojony koperek, pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy przyprawy do grilla, oregano i pierz. Mieszamy wszystko razem.

Krok 2

Kroimy w paski sreberko, smarujemy sreberko olejem i nakładamy do sreberka według uznania farsz.

Krok 3

Gotowe pulpeciki zawinięte w sreberku , kładziemy na grilla i pieczemy przez ok. 15-20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszności ze sreberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszności ze sreberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszności ze sreberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszności ze sreberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszności ze sreberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszności ze sreberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszności ze sreberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszności ze sreberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej