
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy mięso mielone, bułkę tartą, pokrojony koperek, pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy przyprawy do grilla, oregano i pierz. Mieszamy wszystko razem.
Krok 2
Kroimy w paski sreberko, smarujemy sreberko olejem i nakładamy do sreberka według uznania farsz.
Krok 3
Gotowe pulpeciki zawinięte w sreberku , kładziemy na grilla i pieczemy przez ok. 15-20 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej