
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
0.5 pęczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy mięso mielone, bułkę tartą, pokrojony koperek, pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy przyprawy do grilla, oregano i pierz. Mieszamy wszystko razem.
Krok 2
Kroimy w paski sreberko, smarujemy sreberko olejem i nakładamy do sreberka według uznania farsz.
Krok 3
Gotowe pulpeciki zawinięte w sreberku , kładziemy na grilla i pieczemy przez ok. 15-20 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej