Składniki
1 kilogram
2 sztuki
0.5 pęczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy mięso mielone, bułkę tartą, pokrojony koperek, pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy przyprawy do grilla, oregano i pierz. Mieszamy wszystko razem.
Krok 2
Kroimy w paski sreberko, smarujemy sreberko olejem i nakładamy do sreberka według uznania farsz.
Krok 3
Gotowe pulpeciki zawinięte w sreberku , kładziemy na grilla i pieczemy przez ok. 15-20 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej