Pyszny chlebek bananowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny chlebek bananowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1.5 szklanki

0.3 szklanki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło wrzuć do rondelka i rozpuść.

Krok 2

Dodaj do niego pokrojone na plasterki banany i zmiażdż je widelcem, aby powstała papka.

Krok 3

Dodaj proszek do pieczenia, miód, cukier waniliowy, cynamon i posiekane orzechy i wszystko wymieszaj.

Krok 4

Teraz stopniowo dodawaj mąkę cały czas mieszając.

Krok 5

Masę umieść w foremce i włóż do wypiekacza. Piecz do czasu, gdy chlebek będzie rumiany.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej