Pyszny chlebek bananowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny chlebek bananowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1.5 szklanki

0.3 szklanki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło wrzuć do rondelka i rozpuść.

Krok 2

Dodaj do niego pokrojone na plasterki banany i zmiażdż je widelcem, aby powstała papka.

Krok 3

Dodaj proszek do pieczenia, miód, cukier waniliowy, cynamon i posiekane orzechy i wszystko wymieszaj.

Krok 4

Teraz stopniowo dodawaj mąkę cały czas mieszając.

Krok 5

Masę umieść w foremce i włóż do wypiekacza. Piecz do czasu, gdy chlebek będzie rumiany.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej