
Składniki
3 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1.5 szklanki
0.3 szklanki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło wrzuć do rondelka i rozpuść.
Krok 2
Dodaj do niego pokrojone na plasterki banany i zmiażdż je widelcem, aby powstała papka.
Krok 3
Dodaj proszek do pieczenia, miód, cukier waniliowy, cynamon i posiekane orzechy i wszystko wymieszaj.
Krok 4
Teraz stopniowo dodawaj mąkę cały czas mieszając.
Krok 5
Masę umieść w foremce i włóż do wypiekacza. Piecz do czasu, gdy chlebek będzie rumiany.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej