Pyszny chlebek bananowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny chlebek bananowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1.5 szklanki

0.3 szklanki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło wrzuć do rondelka i rozpuść.

Krok 2

Dodaj do niego pokrojone na plasterki banany i zmiażdż je widelcem, aby powstała papka.

Krok 3

Dodaj proszek do pieczenia, miód, cukier waniliowy, cynamon i posiekane orzechy i wszystko wymieszaj.

Krok 4

Teraz stopniowo dodawaj mąkę cały czas mieszając.

Krok 5

Masę umieść w foremce i włóż do wypiekacza. Piecz do czasu, gdy chlebek będzie rumiany.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mysia sałatka - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej