
Składniki
3 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1.5 szklanki
0.3 szklanki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło wrzuć do rondelka i rozpuść.
Krok 2
Dodaj do niego pokrojone na plasterki banany i zmiażdż je widelcem, aby powstała papka.
Krok 3
Dodaj proszek do pieczenia, miód, cukier waniliowy, cynamon i posiekane orzechy i wszystko wymieszaj.
Krok 4
Teraz stopniowo dodawaj mąkę cały czas mieszając.
Krok 5
Masę umieść w foremce i włóż do wypiekacza. Piecz do czasu, gdy chlebek będzie rumiany.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej