Pyszny chlebek bananowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny chlebek bananowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1.5 szklanki

0.3 szklanki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło wrzuć do rondelka i rozpuść.

Krok 2

Dodaj do niego pokrojone na plasterki banany i zmiażdż je widelcem, aby powstała papka.

Krok 3

Dodaj proszek do pieczenia, miód, cukier waniliowy, cynamon i posiekane orzechy i wszystko wymieszaj.

Krok 4

Teraz stopniowo dodawaj mąkę cały czas mieszając.

Krok 5

Masę umieść w foremce i włóż do wypiekacza. Piecz do czasu, gdy chlebek będzie rumiany.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny chlebek bananowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej