Rajska szarlotka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rajska szarlotka

Autor: Ania Lis

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 kilogram

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa jabłkowka Wykonanie: Jabłka obrać i pokroić w plasterki.

Krok 2

Polewa bezowo - cynamonowa Wykonanie; Białka ubić z cukrem dodać cynamon.

Krok 3

Ciasto Wykonanie: Ubić białka z cukrem, cukrem waniliowym, dodać żółtka, stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia, na końcu wlać roztopioną margarynę. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, na wierzchu ułożyć plasterki jabłek i polać polewą bezowo - cynamonową. Piec ok. 30-40 min. w temp. 170 C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej