Rajska szarlotka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rajska szarlotka

Autor: Ania Lis

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 kilogram

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa jabłkowka Wykonanie: Jabłka obrać i pokroić w plasterki.

Krok 2

Polewa bezowo - cynamonowa Wykonanie; Białka ubić z cukrem dodać cynamon.

Krok 3

Ciasto Wykonanie: Ubić białka z cukrem, cukrem waniliowym, dodać żółtka, stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia, na końcu wlać roztopioną margarynę. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, na wierzchu ułożyć plasterki jabłek i polać polewą bezowo - cynamonową. Piec ok. 30-40 min. w temp. 170 C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chruściki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej