Rajska szarlotka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rajska szarlotka

Autor: Ania Lis

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 kilogram

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa jabłkowka Wykonanie: Jabłka obrać i pokroić w plasterki.

Krok 2

Polewa bezowo - cynamonowa Wykonanie; Białka ubić z cukrem dodać cynamon.

Krok 3

Ciasto Wykonanie: Ubić białka z cukrem, cukrem waniliowym, dodać żółtka, stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia, na końcu wlać roztopioną margarynę. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, na wierzchu ułożyć plasterki jabłek i polać polewą bezowo - cynamonową. Piec ok. 30-40 min. w temp. 170 C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej