Rewelacyjny szaszłyk przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rewelacyjny szaszłyk

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

700 gramów

null

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Włóż mięso i cebulę do miski, dodaj przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek, zalej oliwą i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Przykryj i odstaw do chłodnego miejsca na 2 godziny.

Krok 5

Papryki wydrąż z pestek. Dużą cebulę obierz i przekrój na ćwiartki i jeszcze na pół w poprzek.

Krok 6

Mięso z marynaty pozostaw do obcieknięcia z oliwy. Oliwę zachowaj.

Krok 7

Natłuść patyczki, nabij na nie na przemian: cebulę, mięso, papryki.

Krok 8

Posmaruj szaszłyki oliwą z marynaty i grilluj 15 minut smarując od czasu do czasu oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Skrzydełka na ryżu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej