Rewelacyjny szaszłyk

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

23

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

700 gramów

null

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Włóż mięso i cebulę do miski, dodaj przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek, zalej oliwą i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Przykryj i odstaw do chłodnego miejsca na 2 godziny.

Krok 5

Papryki wydrąż z pestek. Dużą cebulę obierz i przekrój na ćwiartki i jeszcze na pół w poprzek.

Krok 6

Mięso z marynaty pozostaw do obcieknięcia z oliwy. Oliwę zachowaj.

Krok 7

Natłuść patyczki, nabij na nie na przemian: cebulę, mięso, papryki.

Krok 8

Posmaruj szaszłyki oliwą z marynaty i grilluj 15 minut smarując od czasu do czasu oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
11 osób ogląda przepis:
Ananasowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej