Rewelacyjny szaszłyk przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rewelacyjny szaszłyk

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

700 gramów

null

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Włóż mięso i cebulę do miski, dodaj przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek, zalej oliwą i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Przykryj i odstaw do chłodnego miejsca na 2 godziny.

Krok 5

Papryki wydrąż z pestek. Dużą cebulę obierz i przekrój na ćwiartki i jeszcze na pół w poprzek.

Krok 6

Mięso z marynaty pozostaw do obcieknięcia z oliwy. Oliwę zachowaj.

Krok 7

Natłuść patyczki, nabij na nie na przemian: cebulę, mięso, papryki.

Krok 8

Posmaruj szaszłyki oliwą z marynaty i grilluj 15 minut smarując od czasu do czasu oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rewelacyjny szaszłyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej