
Składniki
2 sztuki
null
700 gramów
null
100 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
Cebulę pokrój w talarki.
Krok 3
Włóż mięso i cebulę do miski, dodaj przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek, zalej oliwą i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Przykryj i odstaw do chłodnego miejsca na 2 godziny.
Krok 5
Papryki wydrąż z pestek. Dużą cebulę obierz i przekrój na ćwiartki i jeszcze na pół w poprzek.
Krok 6
Mięso z marynaty pozostaw do obcieknięcia z oliwy. Oliwę zachowaj.
Krok 7
Natłuść patyczki, nabij na nie na przemian: cebulę, mięso, papryki.
Krok 8
Posmaruj szaszłyki oliwą z marynaty i grilluj 15 minut smarując od czasu do czasu oliwą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej