Rogaliki maślane.

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

2 łyżeczki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Utrzeć margarynę z cukrem na krem, dodać 1 jajo i 2 żółtka, ubić na gładką masę, wsypać mąkę, proszek i zagnieść i na godzinę do lodówki.

Krok 3

Następnie formować niewielkie pierścienie z cienkich wałeczków ciasta.

Krok 4

Ułożyć na natłuszczonej blaszce, posmarować rozbitym jajkiem.

0

Opinie o przepisie

23 osoby oglądają przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej