Rogaliki maślane.

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

2 łyżeczki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć margarynę z cukrem na krem, dodać 1 jajo i 2 żółtka, ubić na gładką masę, wsypać mąkę, proszek i zagnieść i na godzinę do lodówki.

Krok 2

Następnie formować niewielkie pierścienie z cienkich wałeczków ciasta.

Krok 3

Ułożyć na natłuszczonej blaszce, posmarować rozbitym jajkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki maślane. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki maślane. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki maślane. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki maślane. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki maślane. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki maślane. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki maślane. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak nadziewany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej