Rumiany pieczony halibut przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumiany pieczony halibut

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 pęczek

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszoną i umytą rybę skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na minimum 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Przełóż rybę na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i oprósz płatkami masła.

Krok 3

Piecz przez 50 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, aż skórka na halibucie zrobi się rumiana i chrupiąca.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
24 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej