
Składniki
null
null
null
1 pęczek
3 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszoną i umytą rybę skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na minimum 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Przełóż rybę na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i oprósz płatkami masła.
Krok 3
Piecz przez 50 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, aż skórka na halibucie zrobi się rumiana i chrupiąca.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej