Rumiany pieczony halibut przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumiany pieczony halibut

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 pęczek

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszoną i umytą rybę skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na minimum 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Przełóż rybę na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i oprósz płatkami masła.

Krok 3

Piecz przez 50 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, aż skórka na halibucie zrobi się rumiana i chrupiąca.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej