Rumiany pieczony halibut przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumiany pieczony halibut

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 pęczek

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszoną i umytą rybę skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na minimum 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Przełóż rybę na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i oprósz płatkami masła.

Krok 3

Piecz przez 50 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, aż skórka na halibucie zrobi się rumiana i chrupiąca.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumiany pieczony halibut - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pizza hawajska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej