Ryba Tariyaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba Tariyaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

5 łyżek

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka wlej sos sojowy jasny i wrzuć cukier. Ugotuj nie doprowadzając do wrzenia.

Krok 2

Dolej wino i sos sojowy ciemny.

Krok 3

Na patelni upraż parę ziaren sezamu.

Krok 4

Do naczynia włóż rybę. Zalej ją sosem, posyp sezamem i odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.

Krok 5

Rybę wyjmij, owiń folią i grilluj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak curry
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej