Ryba Tariyaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba Tariyaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

5 łyżek

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka wlej sos sojowy jasny i wrzuć cukier. Ugotuj nie doprowadzając do wrzenia.

Krok 2

Dolej wino i sos sojowy ciemny.

Krok 3

Na patelni upraż parę ziaren sezamu.

Krok 4

Do naczynia włóż rybę. Zalej ją sosem, posyp sezamem i odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.

Krok 5

Rybę wyjmij, owiń folią i grilluj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba Tariyaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej