
Składniki
2 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżka
5 łyżek
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużego garnka wlej sos sojowy jasny i wrzuć cukier. Ugotuj nie doprowadzając do wrzenia.
Krok 2
Dolej wino i sos sojowy ciemny.
Krok 3
Na patelni upraż parę ziaren sezamu.
Krok 4
Do naczynia włóż rybę. Zalej ją sosem, posyp sezamem i odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.
Krok 5
Rybę wyjmij, owiń folią i grilluj.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej