
Składniki
2 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżka
5 łyżek
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużego garnka wlej sos sojowy jasny i wrzuć cukier. Ugotuj nie doprowadzając do wrzenia.
Krok 2
Dolej wino i sos sojowy ciemny.
Krok 3
Na patelni upraż parę ziaren sezamu.
Krok 4
Do naczynia włóż rybę. Zalej ją sosem, posyp sezamem i odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.
Krok 5
Rybę wyjmij, owiń folią i grilluj.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej